ΙΣΤΟΡΙΑ

naok_aerialΟ Ν.Α.Ο. ΚΕΚΡΟΨ, ιδρύθηκε το 1985, με την βοήθεια αρκετών φίλων και μελών της τοπικής κοινωνίας της Αγ. Μαρίνας και εκτενέστερα του Δήμου Κορωπίου, έχοντας πάντα την υποστήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης Κορωπίου.
Ο Όμιλος βρίσκεται στο 35ο χιλ. της Λ. Αθηνών Σουνίου, με θέα την όμορφη παραλία της Αγ. Μαρίνας και στο βάθος τον Σαρωνικό Κόλπο.
Εκεί όπου εγκαταστάθηκε, δειλά-δειλά στην αρχή, το πρώτο κτίσμα του Ομίλου (ένα μικρό λυόμενο) και όπου μετά από αγώνες ετών φτάσαμε σήμερα να διαθέτουμε 250τμ κτιριακών εγκαταστάσεων σε 10.000τ.μ. , για τους αθλητές και τα μέλη μας που αριθμούν αισίως τα 1.800 άτομα, εκ των οποίων τα 250 είναι μέλη ενεργά.
Οι εγκαταστάσεις , πρόσφατα ανακαινισμένες με την οικονομική συμπαράσταση του Δήμου Κορωπίου συμπεριλαμβάνουν αίθουσα διδασκαλίας, αναψυκτήριο, αποδυτήρια, χώρους στέγασης και αποθήκευσης υλικών, παιδική χαρά και χώρο εκδηλώσεων-συνεστιάσεων.

Ο στόχος της Διοίκησης και η επιθυμία μας, είναι να συσφίξουμε τις σχέσεις μας με όλα τα μέλη μας, έτσι ώστε να προχωρήσουμε μαζι, σε όλους του τομείς εις τους οποίους δραστηριοποιείται ο Όμιλός μας.

Ο Όμιλός μας, μέλος της Γ.Γ.Α. και των Ελληνικών Ομοσπονδιών Ε.Ι.Ο. Κ.Ο.Ε. και Ε.Ο.Υ.Δ.Α.Τ.Κ. καλλιεργεί στις εγκαταστάσεις του αθλήματα όπως ιστιοπλοία τριγώνου και υποβρύχιο ψάρεμα. Επίσης σε συνεργασία με την Σχολή Ευελπίδων  φιλοξενείται στην  ολυμπιακών προδιαγραφών πισίνα της σχολής για την διεξαγωγή μαθημάτων κολύμβησης.

Ο Κέκροψ στην Ελληνική Μυθολογία ήταν ένας άνθρωπος με υπερφυσικές δυνάμεις που η λαϊκή φαντασία τον είδε σαν έναν αγαθό δαίμονα, έναν δράκο, που ήταν ως τη μέση άνθρωπος κι από τη μέση και κάτω… φίδι. Ο Κέκροψ παντρεύτηκε την κόρη του Αθηναίου βασιλιά Ακταίου και απέκτησε τέσσερα παιδιά: τον Ευρυσιχθονα, την Άγραυλο, την Έρση και την Πάνδροσο. Διοίκησε τον τόπο με αγάπη και δικαιοσύνη και ήταν ο πρώτος Άρχοντας που εθέσπισε νόμους και έβαλε τάξη στο κοινωνικό χαος. Το όνομα του σήμαινε για τους Αρχαίους, αυτός που μπορεί να καταφέρνει τα σχεδόν ακατόρθωτα.